Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har skett en stor polisinsats vid en fastighet i Sörby under måndagen. Foto: Malin Gotlin/SVT

Frikänd från mordbränderna i Sörbybacken – anhållen igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu klarnar bilden kring den stora polisinsatsen i Sörby i Örebro under måndagen. Redan under söndagen, strax efter lunch, anhölls en man misstänkt för grov mordbrand, alternativt försök till grov mordbrand. Mannen är den person som tidigare frikänts för mordbränder vid Sörbybacken i Örebro sommaren 2021.

Personen som anhållits har kopplingar till adressen och är misstänkt för grov mordbrand, alternativt försök till grov mordbrand.

Polisen har under dagen hänvisat frågor om polisinsatsen till åklagare. Åklagare Karin Lindell har dock varit återhållsam.

– Det jag kan säga är att det pågått en husrannsakan, säger hon

Senare under eftermiddagen kom beskedet att en person anhållits.

Tidigare misstänkt för Sörbybränder

När SVT Nyheter under eftermiddagen pratade med åklagaren igen bekräftar hon att det ”absolut rör sig om ett grovt brott”.

Senare under dagen lämnades en häktningsframställan in där mannen nu anhållits misstänkt för grov mordbrand, alternativt försök till grov mordbrand.

Den misstänkte mannen friades i februari både i tingsrätten och hovrätten för fyra mordbränder vid Sörbybacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.