Foto: Jesper Mattsson / SVT

Stort polispådrag vid Örebro flygplats under natten: ”Tog sig in i flera flygplan”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndag larmades det om att flera personer befann sig inne på Örebro flygplats. Efter en större polisinsats kunde sex personer gripas. Enligt polisen har personerna också varit inne i flera utav flygplanen.

Personerna, fyra män och två kvinnor födda 1999-2001, är misstänkta för brott mot speciallagen och grov stöld.

– Speciallagen i det här fallet är skyddslagen, och brottet de här personerna misstänks för är det som i den här lagen heter obehörigt tillträde till skyddsobjekt, och det kan ge fängelse i upp till två år, säger polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Örebro flygplats

Greps på plats

Samtalet om att obehöriga befann sig inne på flygplatsen kom runt midnatt natten mot söndag. När polisen anländer till flygplatsen ska personerna precis till att lämna platsen i två bilar.

– De greps på platsen när de är i färd med att åka där ifrån, säger Stefan Dangardt.

Strax före klockan 15 på söndagseftermiddagen meddelar polisen att samtliga sex misstänkta är försatta på fri fot.

Fem släpptes direkt efter förhör medan en av dem, en man, anhölls. Men nu är alltså även han släppt. Misstankarna mot samtliga kvarstår dock.

”En dålig idé”

Personerna har tagit sig förbi flygplatsens staket, och även varit inne i flera utav flygplanen. Men det verkar inte röra sig om vare sig sabotage eller terror, menar han.

– Det här är så långt ifrån terror man kan komma. Det är en dålig idé som inte gick så bra för de här personerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro flygplats

Mer i ämnet