Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Stor polisinsats i Örebro – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår just nu en stor polisinsats i Markbacken i Örebro. En person uppges ha blivit skjuten och är förd till sjukhus. Ärendet har rubricerats som mordförsök.

Ett större polisuppbåd pågår just nu i Markbacken centrum, i närheten av Brukets skola. Polisen bekräftar för SVT Örebro att en man skjutits. Mannen har förts till akutmottagningen med ambulans.

– Det har kommit in som larm om skottlossning. En man har förts till sjukhus. Enligt de första uppgifterna är han allvarligt skadad, säger Tommy Lindh, polisens pressinformatör.

Enligt Universitetssjukhusets presskommuniké ska den intagne ha livshotande skador.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök och arbetar just nu med både inre och yttre spaning.

– Vi har klassat det som en så kallad särskild händelse som nu leds av inre och yttre  befäl, säger Tommy Lindh.

Polisen arbetar nu med en teknisk platsundersökning. Polisen vill ännu inte berätta om några beslag gjorts. SVT:s reporter på plats ser flera polisfordon i området och även hundförare söker i kvarteren. Någon misstänkt gärningsman har ännu inte gripits.

–  De ingångsuppgifter polisen har är att en man synts springa från Örnsköldsgatan i rikning mot centrum och att den mannen var mörkklädd och ca 170 till 180 cm lång, säger Tommy Lindh.

Det har kommit in flera tips om att offret är inblandad i rättegången kring dödsskjutningarna i Vivalla är det ett spår ni följer?

–  Ja det ingår så klart av en arbetshypotes eftersom vi haft en rättegång där det finns en hotbild och när en sån här händelse sker så nära inpå rättegången så ingår det givetvis i utredningen men det är inget vi kan bekräfta i nuläget och givetvis inte dementera, säger Tommy Lindh.

Uppskattningsvis är det avspärrade området, en innergård med lekpark, som är avspärrat 20x30 meter och där rör sig tjugotalet poliser och sex polisbilar och hundpatruller.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer