Maskerade poliser slog till mot en fastighet i Örebro för att göra husrannsakan. Foto: SVT

Mordmisstänkt anhållen – flera polisinsatser i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen genomfördes flera polisinsatser i centrala Örebro med kopplingar till dubbelmordet i Norrköping i december. En man i 30-årsåldern och hemmahörande i Örebro är anhållen misstänkt för morden.

Under förmiddagen var flera tungt utrustade poliser på plats vid en adress i närheten av Järntorget i centrala Örebro, något Nerikes Allehanda var först med att rapportera om. SVTs reportrar var på plats och bekräftade att maskerad polis gick in i och bevakade en trappuppgång.

Polisen bekräftade tidigt att det rör sig om en planerad insats mot kriminell verksamhet. Senare uppgav dom att insatsen är kopplad till ett ärende i polisområde Öst.

Gängmorden i Norrköping

Husrannsakan med koppling till dubbelmord

Åklagare Karin Sandén bekräftar att insatsen i Örebro är en husrannsakan och har kopplingar till dubbelmordet i Norrköping utanför en nattklubb i december.

– Vi har en person anhållen som greps tidigare idag och han är misstänkt för mord, säger hon.

Mannen, som är i 30-årsåldern och är boende i Örebro, är på sannolika skäl misstänkt. Enligt Karin Sandén genomförs flera husrannsakningar i Örebro i dag med kopplingar till ärendet.

– Det är en pågående insats och jag vill inte kommentera om det finns fler misstänkta i nuläget, säger hon.

På grund av att ärendet, enligt polisen, är känsligt så är viss information maskad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet