Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Degerfors IF:s klubbchef Lars Weman är inte nöjd över situationen med konstgräset som påverkar klubben mycket. Foto: SVT

Stora Vallas konstgräs utdömt – så påverkas lagen i Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

Stora Vallas konstgräsplan bredvid A-planen hade behövts bytas ut inför den här säsongen. Nu tvingas flera lag i Degerfors träna på en undermålig plan, samtidigt som den allsvenska truppen får åka till hockeystaden Karlskoga för att träna.

– Det här drabbar klubben jäkligt mycket, säger Lars Weman, klubbchef i Degerfors IF.

Allsvenska Degerfors IF kommer att få spela alla sina matcher under försäsongen i Karlskoga och på Behrn Arena i Örebro på grund av att konstgräset på Stora Valla anses innebära för stor skaderisk att spela match på – något som Karlskoga Tidning var först att rapportera om.

Men hela föreningen Degerfors IF och andra klubbar på orten påverkas också när lag nu tvingas träna på den undermåliga konstgräsplanen.

– Tyvärr behöver ungdomslagen, akademilagen och damlaget träna på planen, vilket inte alls känns bra. För A-laget, som tränar mitt på dagarna, är det lättare att flytta träningar till Karlskoga, men andra tider är det fullbokat, förklarar Lars Weman.

Förseningar att åtgärda problemet

Tanken var annars att konstgräset, som har tio år på nacken, skulle ha bytts tidigare.

– Det skulle ha skett redan 2021, men den upphandling som gjordes i november överklagades och sedan pågick projektet med att få allt klart inför bytet av ny gräsmatta på A-planen, säger Lars Weman.

En ny upphandling av konstgräsplanen är nu i alla fall klar och arbetet beräknas kosta 2,5 miljoner kronor.

– Vi hoppas att arbetet kan påbörjas när gräsmattan på A-planen är redo för spel. Förhoppningsvis i maj, säger Lars Weman.

Hör klubbchefens känslor om situationen som uppstått i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet