Visa alla (2)

Storbråk i centrala Örebro – en till sjukhus

Publicerad

Flera grupper hamnade i bråk i centrala Örebro vid kvart i fyra på tisdagseftermiddagen. En person vårdas på USÖ för skador han fått i samband med bråket.

Under tisdagseftermiddagen fick polisen in flera larm om ett stort bråk som ägt rum i centrala Örebro. Två eller flera grupperingar ska ha rört sig och bråkat över stan och polisen befinner sig bland annat på Järntorget, i Henry Allards park och i Oskarsparken.

I samband med bråket skadades en man och ambulans larmades till platsen, men när den kom fram hade mannen redan förts till sjukhus av privatpersoner.

– Han vårdas på USÖ och jag kan inte uttala mig om skadeläget, men det är sådant att vi rubricerar det som försök till mord, säger Tommy Lindh, presstalesperson hos polisen.

Vid klockan 17.00 på tisdagseftermiddagen meddelade USÖ via en presskommuniké att mannens tillstånd efter omständigheterna är gott.

Oklart hur många som varit inblandade

Flera personer förhörs nu av polis, men hur många som ska ha varit inblandade i bråket är än så länge oklart.

– Personerna som på olika sätt varit inblandade är spridda över hela centrala Örebro, säger Tommy Lindh, som inte vill gå in på om några vapen eller tillhyggen använts i samband med bråket.

– Jag vill inte färga några vittnesutsagor med den typen av detaljer.

Henry Allards park var delvis avspärrad

Delar av Henry Allards park spärrades av i utredningsarbetet. Polisen hade hundar på plats och gjorde ett så kallat saksök. Avspärrningarna hävdes vid 18.30 på tisdagskvällen.

– Hundarna hjälper oss att leta efter föremål som kan vara av intresse för utredningen, säger Tommy Lindh.

Än så länge finns inga misstänkta eller gripna, men det ska röra sig om personer i 20-årsåldern. Polisen känner heller ännu inte till vilka grupperingar det rör sig om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer