Tele2 säger upp 170 tjänster. Arkivbild. Foto: Jonaas Ekströmer / TT

Störningar på telenätet påverkar USÖ

Publicerad

Under förmiddagen har problemen med teleoperatören Tele2:s nät fortsatt. Inte bara de som har Tele2 som operatör påverkas, utan även företag och myndigheters växlar, bland annat telefonin inom Region Örebro län.

I länet har bland annat kommunerna Örebro, Karlskoga och Degerfors rapporterat om problem att komma fram till kommunernas växlar. Även Region Örebro län och Universitetssjukhuset i Örebro rapporterar om störningar, på grund av problemen med Tele2:s nät.

Björn Emmerik, chef med ansvar för regionens telefoni, känner inte till att några patienter skulle ha varit i fara på grund av avbrottet.

– Vi har använt andra kanaler för att få kontakt, säger han. Däremot har kommunikationen internt blivit besvärligare.

Länsstyrelsen, som är den myndighet som ska vara samordnande vid samhällskriser, gör inget i det här läget eftersom det inte är fara för liv och än så länge bara en operatör med problem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer