Först 2022 sker uppstarten av det nya storlagret. Foto: SVT

Storsatsning i Kumla försenas

Uppdaterad
Publicerad

Förra året aviserade PostNord att ett nytt storlager skulle byggas på marken bakom Orkla Foods fabrik i Kumla. Största kunden skulle också bli Orkla.

Men på sin hemsida skriver kommunen nu att projektet skjuts upp i två år. Den ursprungliga tanken var att etableringen skulle vara klar 2020, nu satsar man istället på uppstart 2022.

Anledningen ska enligt kommunen vara att parterna haft en snäv tidsram och ”nu konstaterat att en senarelagd uppstart skapar bättra förutsättningar för en långsiktig etablering”.

Kommunens arbete med storsatsningen fortsätter dock enligt plan och en ny detaljplan kommer inom kort att antas av Samhällsbyggnadsnämnden. PostNord har också betalat handpenning för fastigheten.

– Jag vill dock framhålla att samarbetet med Orkla och PostNord har varit och är mycket bra, understryker kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

Här kan du se ett klipp från 2018 då nyheten just presenterats:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.