Foto: Julia Olsson/SVT

Stort budgetöverskott för Karlskoga kommun

Uppdaterad
Publicerad

Bokslutet för 2020 i Karlskoga kommun visar på en budget i balans, där resultatet stannade på hela +135 miljoner kronor. Men merparten är statsstöd med anledning av coronapandemin.

Det budgeterade resultatet landade på +9,6 miljoner kronor, vilket betyder att budgeten var i balans redan innan stödpengarna räknats in. Med dessa inräknade var årets resultat +135 miljoner kronor, vilket var 125,5 miljoner kronor bättre än budgeterat, uppger kommunen i ett pressmeddelande.

Nedbrutet visar samtliga nämnder ett historiskt överskott på 50,9 miljoner, eller 2,9 procent av deras totala budget.

Coronaviruset i Örebro län

Minskad efterfrågan på kommunala tjänster på grund av pandemin, samt minskade personalkostnader är andra bidragande orsaker till resultatet.

Anställda föreslås få premie

Nu föreslår de styrande att kommunfullmäktige i slutet av april beslutar att cirka 1 200 av Karlskoga kommuns anställda får ett engångsbelopp på 4 700 kronor var.

Hör kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M) berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet