Alice Ahnér, 8, var ensam tjej när första knattegruppen provkörde på söndagsförmiddagen. Foto: Thomas Wedin/SVT

Stort intresse när Indianerna bjöd in till speedwayskola

Uppdaterad
Publicerad

I dag fick barn mellan 5 och 14 år prova på speedway på Sannahed i Kumla. Men av de som kom under första omgången var alla killar – förutom åttaåriga Alice Ahnér.

– Jag vill testa och köra det här. Det bästa är att man får köra motorcykel, säger hon.

Även förra året bjöd klubben in barn för att prova på sporten och då var fördelningen mer jämn berättar Håkan Karlsson, barnledare under dagen.

– Den här gången vet jag inte hur många det är, men förra gången var det hälften. Så det är kul, när det dyker upp mycket tjejer.

Håkan Karlsson var barnledare under Indianernas speedwayskola i Sannahed i dag. Foto: Thomas Wedin/SVT

Stor efterfrågan

Det är andra året som de bjuder in till speedwayskolan och målet med dagen är att försöka locka fler till att börja med speedway.

– Vi gör det för att få igång speedwayen i Sverige och för att barn ska få komma hit och ha kul, inte sitta hemma. Vi har jättemycket förfrågningar om att få komma och prova.

Inte helt lätt

Lite svårt tyckte Alice Ahnér att det var, speciellt med att hålla koll på allt. Men någon elitåkare siktar hon inte på att bli.

– Jag vill nog inte köra när jag blir stor, skrattar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.