Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Jonas Fiskaare /SVT.

Stort intresse när simskolan på Voxbadet håller öppet hela sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Under hela sommaren har organisationen Mötesplats VOX och den lokala simklubben arrangerat simskola på Voxbadet i Varberga. Hit är barn i åldrarna fyra till 16 år välkomna för att lära sig grunderna i simning.

– Vi jobbar mycket med att leka fram rörelserna och tekniken istället för att bara öva på simtagen, säger simläraren Filippa Speychal.

Baserat på sina förkunskaper delas deltagarna in i en lämplig nivå. Totalt finns tre steg, där det första lämpar sig för dem helt utan förkunskaper.

I det andra steget får deltagarna lära sig mer om grunderna i simning och i det tredje fokuserar man på simtekniken genom att öva i den djupa delen av bassängen.

Många väljer att komma tillbaka

Enligt simläraren Filippa Speychal, som gör sin tredje sommar på simskola, är intresset stort.

– Det är jättekul att det är så många som gjort det första steget och som väljer att komma tillbaka för att vara med i de svårare stegen, säger hon.

Även Izabelle Asprou, som är aktivitetsledare på Mötesplats VOX, vittnar om att intresset för årets simskola varit stort.

– Överlag har det varit jättebra hela sommaren. Vi har kört på i snart tio veckor och alla stegen har fyllts upp med deltagare.

Vad har varit den största utmaningen?

– Som alltid med utomhusbad är vädret en stor utmaning. Vi är ju väldigt beroende av sol och värme. Så jag skulle säga att föräldrarna ibland är nöjdare än barnen, eftersom de slipper vara i vattnet när det kallt, säger hon leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.