Stort motorintresse i länet hjälpte Marcus

Uppdaterad
Publicerad

Sparring från andra förare och starka traditioner är några av faktorerna som hjälpt fram Marcus Ericsson i karriären. Förebilden är så klart Ronnie Peterson.

Hemligheten bakom Marcus Ericssons framgångar tror han själv beror en hel del på att han vuxit upp i Kumla och Örerbo län.

– Det ligger i länet hur mycket intresse det är för motorsport såklart och det är en tradition att många håller på med det i Örebro län. Sen är det roligt att Ronnie Peterson kommer från Örebro och har varit en stor förebild, säger Marcus Ericsson, som också tycker att han har fått bra sparring från andra lokala förare genom åren.

– Man hjälps åt alla tillsammans och får tips och så där. Jag känner alla förarna som är från Örebrotrakten och det är bra att man kan hjälpa varandra.

Just nu är han i England och det är mycket som ska göras inom de närmsta veckorna för den första starten är redan inom två månader då Formel 1 drar igång i Australien.

– Först och främst ska vi testa den nya bilen i Spanien nästa vecka. Sen är det mycket mötet och saker som vi ska gå igenom på fabriken i England men även fysisk och mental träning så att jag är på topp på den fronten, säger Ericsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Formel 1

Mer i ämnet