Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera studenter som SVT Nyheter varit i kontakt med är kritiska mot att Örebro universitet fortsätter med distansundervisning. Psykologstudenten Axel Sundin får bara vara på plats vid campus vid fem tillfällen under terminen. Foto: SVT Nyheter ÖrebroVisa alla (2)
Visa alla (2)

Studenter kritiska till fortsatt distansundervisning på Örebro universitet

Publicerad

Flera studenter som SVT Nyheter varit i kontakt med är kritiska mot att Örebro universitet fortsätter med distansundervisning. Psykologstudenten Axel Sundin får bara vara på plats vid campus vid fem tillfällen under terminen.

– Jag tycker det är överdrivet försiktigt, säger han.

Axel Sundin är inne på sin andra termin. Han säger att hans studier påverkats negativt av distansundervisningen, och att det inte blir samma kvalitet på undervisningen när den sker digitalt.

Den 1 juni tog Folkhälsomyndigheten bort rekommendationen om distansutbildning för universitet och högskolor. Axel Sundin önskar att universitetet skulle följa den rekommendationen.

– Det har många universitet gjort, som Uppsala som har varit öppet hela terminen nu. Men Örebro har gjort någon egen specialregel, säger han.

Läraren bestämmer

På Örebro universitet är det upp till den enskilde läraren att bestämma om undervisningen ska ske på distans eller på plats. Det finns inget generellt beslut från universitetsledningen i frågan.

– Om man har synpunkter på sin kurs och hur den kommer att vara upplagd då kontaktar man sin lärare, säger Anna-Karin Andershed, som är prorektor vid Örebro universitet.

I klippet: Så svarar Anna-Karin Andershed på kritiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet