Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Butiksägaren Susanne Baastad är frustrerad över att hon inte fått något svar från Örebro kommun gällande sitt anspråk på ekonomisk ersättning. Foto: David Fiedler/SVT

Susanne vill kompenseras av Örebro kommun – på grund av avspärrningarna på Rudbecksgatan

Publicerad

Avspärrningarna vid Rudbecksgatan i Örebro med anledning av kommunens arbete med att byta ut vatten- och avloppsledningar har ställt till det för flera handlare. Något som SVT Örebro tidigare har rapporterat om.

En av de drabbade är butiksägaren Susanne Baastad som nu vill ha ekonomisk kompensation från kommunen efter att hon förlorat kunder.

– Vissa kunder ringer helt enkelt och säger att de inte kommit fram på grund av avspärrningarna, säger Susanne.

För att göra anspråk på ersättning började hon med att kontakta butikens hyresvärd, som är privat. Enligt Susanne hänvisade de henne direkt vidare till Örebro kommun, men av dem har hon inte fått något svar.

– Jag väntar på ett besked från dem. Ingenting händer överhuvudtaget, och det är väldigt frustrerande för det är nu vi behöver hjälpen.

Titta på klippet för att höra Susanne berätta mer om läget och vad Örebro kommun har sagt i en kommentar till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.