Foto: TT

Arbetsförmedlingen stänger alla kontor i länet – utom Örebro och Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

Örebro och Lindesberg är de enda arbetsförmedlingskontor som blir kvar i länet. Det enligt ett förslag som Arbetsförmedlingen presenterade på torsdagen.

Besparingarna på arbetsförmedlingen kommer att leda till stora konsekvenser för Örebro län.

Kontoren i Askersund, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kopparberg, Kumla, Laxå, och Nora stängs enligt den plan som Arbetsförmedlingen presenterat idag.

Informerades på förmiddagen

Kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga, Tony Ring (M), säger att han nåddes av information om förslaget att kontoret stänger på förmiddagen.

– Vi har fått information på förmiddagen att förslaget är att Karlskoga ska läggas ner. Vi vet statusen här och nu, men det är ju återigen ett förslag. Jag vill se att det tas beslut innan vi ser hur vi ska hantera det, men det är väl troligt att det blir enligt förslaget.

Redan tidigare har arbetsförmedlingen stängt kontoret i Lekeberg. Öppettiderna har också begränsats på flera av kontoren.

Stora neddragningar

Det är ännu inte beslutat när kontoren ska stängas. En plan för varje kontor kommer dock snart att göras. Under förmiddagen har arbetsförmedlingens personal informerats om planerna, som ännu inte är slutförhandlade med de fackliga organisationerna.

Exakt hur många anställda som får lämna arbetsförmedlingen i länet är ännu oklart. Men av de drygt 700 anställda i länen Örebro, Värmland och Dalarna riskerar nu runt 200 att bli av med jobbet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.