SVT Nyheter Örebro granskar olycksdrabbade vägar

Har du något du undrar över vad gäller trafiken i länet? Hör av dig i vår chatt så försöker vi söka svaret åt dig.
Har du något du undrar över vad gäller trafiken i länet? Hör av dig i vår chatt så försöker vi söka svaret åt dig.

Ställ dina frågor om trafiken i länet!

Pinnat inlägg

Hej! Under veckan kommer jag (Martin Wik) och mina kollegor försöka svara eller söka svar på era trafikfrågor.

Hör av er!

Gunnar Wallstedt • Påfarter vid Bosse Bil i Åsbro mot Hallsberg. Lämna företräde är borttaget och påfartsfilen är alldeles för kort. Dessutom är det ju väldigt få bilister på väg 50 som respekterar hastighetsbegränsningen 70 km. Speciellt ibland lastbilsförarna. Tillbud och tveksamheter varje dag. Enkelt att måla om och förlänga påfartsfilen innan det händer någon allvarlig olycka.

Maria • Ni hsr tagit upp hedgatan vid baronbackarna men INTE hedgatan vid boglundsängen

Förlåt, du kanske ser en annan problematik längre norr ut på Hedgatan än där vi var. Vad upplever du är problematiskt i trafiken just vid Boglundsängen?

Inga-Lill Arthursdotter • Hej! Här kommer ett tips på farlig övergång på Norr! Det finns inget övergångsställe Svampen-mot Hemköp? Redan för ett år sedan kontaktade jag Örebro Kommun och Trafikverket! Det har byggts mkt på Arlaområdet och mkt trafik från alla håll. Skickade med bilder en dag när jag höll på att bli påkörd. Skickade även till Na, men ingen respons? Hoppas på bättre tur med dig? Vänligen Inga-Lill.

Hej Inga-Lill! Tråkigt att du inte har fått någon respons alls. Det låter som att du känner dig oskyddad där. Kan du skicka ett mejl med bilder till trafikorebro@svt.se?

Maria • Hedgatan på bogelundsängen

Av alla platser ni pekat ut under de senaste dagarna så finns det en som återkommer gång på gång - Lillåkorset. Vi åkte därför dit och träffade Karin Sandberg, som dagligen kör genom korsningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Arne Zimmermann • måste få veta var Kristofer kommer från då han åker in i Rejmesrondellen mot Lillån. Kommer han från motorvägen åker han rätt men kommer han från centrum måste det ha blivit fel. Viktigt att veta då ni gör ett sådant inslag.

Hej Arne!

Om det inte framgick tydligt nog i inslaget så kommer Kristofer från centrum när han tar sig in i Rejmesrondellen.

M • Svar till Martin Wik, syftar på Örebro stad generellt. Så det får väl bli alla korsningar med trafikljus (:

Okej, jag förstår!

Trött på nonchalanta bilförare • Hej! Jag åker bil på Ekersvägen och där är det väldigt många som kör för fort. Vad tänker ansvariga göra för att öka säkerheten. En annan fråga: hur kommer det sig att så många bilar inte har bakljusen påslagna. Direkt livsfarligt om det är mörkt.

En annan yrkeschaufför • Mobiltelefoni och ojämna hastigheter på 2-1 filerna. Folk kör 100-120 på 2 filigt för att sen minska till 70-80 på enkelfiligt, kan bli en hastighetsminkning på 50km/h ibland.. Helt galet håll jämn fart istället. Syns mycket av detta på rv50 mellan askersund och brändåsen samt e20 mellan sandstubbebron och Laxå. Mer koll på telefoni borde det också vara många yrkeschaufförer som hålls med sina telefoner!? Det är farligt vilken väg man än åker på.

Ja, telefoner får man ju inte hålla på med när man kör!

Upplever du dessa problem med höjda och sänkta farter på någon särskild väg?