Linda Hermansson lämnar rollen som redaktionschef för nyhetsverksamheten i Örebro för att anta nya utmaningar på programsidan inom SVT. Foto: Johannes Weckström /SVT

SVT Nyheters redaktionschef i Örebro lämnar för nytt uppdrag

Publicerad

Linda Hermansson har varit redaktionschef för SVT Nyheter Örebro sedan 2011. Nu slutar hon i Örebro och hennes nya uppdrag blir på SVT i Falun där hon ska jobba med teckenspråksprogram.

– Efter elva år på SVT Nyheter Örebro är det dags för mig att gå vidare till SVT teckenspråk som tf gruppchef. Vilka elva år det varit och vilken resa! Jag kom till en tung broadcastmiljö som hade tv-tablån i fokus och nu lämnar jag en allt mera digitaliserad nyhetsförmedling med fokus på målgrupp och räckvidd. Men resan hade varit omöjlig om jag inte fått arbeta tillsammans med en fantastisk redaktion, säger Linda Hermansson.

Nu inleds rekrytering av ny redaktionschef för SVT Nyheter Örebro. Linda börjar sitt nya uppdrag i Falun i månadsskiftet januari-februari 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.