Upplockade armeringsjärn. Foto: Lars OscarsonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Sylvassa armeringsjärn i Åmmebergsbadet – närboende reagerar

Uppdaterad
Publicerad

På bara en halvmeters djup sticker sylvassa armeringsjärn upp ur badvattnet. Dessa kommer från söndervittrade bryggor som ligger och skräpar i Åmmebergsbadet. Nu reagerar närboende som vill ha svar från kommunen.

Vid Åmmebergsbadet har kommunen anlagt en gräsmatta där man kan ligga och sola. Intill gräset ligger Vättern och Åmmerbergsbadet. Det skulle kunna vara en sommaridyll, men bara några meter ut i vattnet ligger sylvassa armeringsjärn och skräpar.

Bryggorna som legat i vattnet i cirka ett par år vittrar sönder och betong och armeringsjärn hamnar i vattnet.

– Det är träbryggor med flytelement som skyddas av ett tunt betongskikt med armeringsjärn som nu vittrar, säger Lars Oscarson som bor i närheten och som förra veckan kontaktade kommunen och önskade svar på hur de tänker med badet.

Flytelementen som ligger i vattnet och vittrar. Foto: Lars Oscarsson

Sydnärkenytt var först med att berätta om Lars Oscarsons frågor till kommunen. När SVT kontaktar honom har han ännu inte fått svar.

– Det måste tas om hand så att ingen skadar sig. Ska bryggorna ligga där eller ska de repareras eller bevaras? frågar sig Lars Oscarson.

Han har själv skadat sig på de vassa armeringsjärnen.

– De är sylvassa och när jag själv försökte ta bort dem rispade jag mig på benen.

Upplockade armeringsjärn. Foto: Lars Oscarson

Lars Oscarson förutsätter att någon tar bort armeringsjärnen och tycker att kommunen borde ha ordentlig tillsyn över sin badplats.

– Risken annars är att du skär upp dig i foten eller benet, säger han.

Här kan du läsa vad kommunen säger om de söndervittrade bryggorna.

De vittrande bryggorna. Foto: Lars Oscarson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer