Foto: Jesper Mattsson / SVT

Nu kan du ta bussen till flyget

Uppdaterad
Publicerad

Från och med 1 februari kan den som ska ta flyget från Örebro åka kollektivt ut till flygplatsen.

Både affärsresenärer och chartersemestrare kan från och med torsdagen kliva på en flygbuss som går ut till Örebro flygplats, det skriver flygplatsen i ett pressmeddelande.

– Vi har jobbat länge med denna fråga, säger Mikael Smedberg, vd Örebro Airport. Det är roligt att vi nu har hittat en partner som tar sig an uppgiften. Det är viktigt att våra resenärer kan välja ett miljövänligt alternativ att transportera sig till och från flygplatsen.

Örebro flygplats

Anpassat efter Köpenhamnsflyget

Enligt flygplatsens VD är målsättningen att det med tiden ska finnas fler anslutningar som matchar både flighter eller arbetstider för de 450 personer som jobbar på området.

Busslinjen trafikerar varje ankomst och avgång för Köpenhamnsflyget och har hållplatser inne i centrala Örebro stad. Den som däremot ska resa med charter får se vilken avgång som ligger närmast i tid för avgång och ankomst.

I en uppstart finns 8 platser på bussen som kommer att trafikera hållplatserna:

  • Universitetssjukhuset
  • Våghustorget
  • Järntorget
  • Centralstationen
  • Södra station
  • Örebro flygplats

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro flygplats

Mer i ämnet