Foto: SVT

Tåg och personbil i kollision – förseningar i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Ett persontåg och en personbil kolliderade under lördagseftermiddagen vid en järnvägsövergång mellan Lindesberg och Frövi.

Ett persontåg och en personbil kolliderade under lördagen vid en järnvägsövergång mellan Lindesberg och Frövi. Larmet inkom till SOS-Alarm vid 16.40-tiden.

En till sjukhus

Enligt räddningstjänsten åkte styrkor från tre brandstationer till olycksplatsen. Även två ambulanser kallades till platsen. En person avfördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget för den avförda personen är oklart men personen har kunnat förhöras av polis om olyckan.

Vid 17.30-tiden meddelade räddningstjänsten att bilen var flyttad från spåret. Tåget har inga synliga skador efter kollisionen. Det är i nuläget oklart vad som orsakat kollisionen.

– Olyckan skedde på en plats där bilar kan passera över tågspåret men varför olyckan skedde vet vi inte just nu, säger Tony Allan, teamledare vid Räddningsregion Bergslagen.

Stor påverkan på trafiken

Enligt Trafikverket var det vid 19-tiden åter full framkomlighet på båda spåren mellan Frövi och Vedevåg. Det är dock fortsatta förseningar i tågtrafiken mellan Borlänge och Hallsberg under lördagskvällen.

Följande tågstationer kan komma att påverkas: Frövi, Borlänge C, Grängesberg, Kumla, Kopparberg, Ludvika, Lindesberg, Storå, Ställdalen, Örebro Södra, Örebro C, Hallsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.