Pontus Lönnström med kartläsaren Richard Svensson tog guld i JSM i rally. Foto: JCRallypics och emotorsport

Taggad Pontus Lönnström ser fram emot säsongsstarten i rally

Publicerad

Ny bil och VM-debut – nu startar rallysäsongen för Pontus Lönnström. I helgen körs första sträckan i Rally-SM och det är en taggad Lönnström som ser fram emot tävlingarna.

Årets enda SM-deltävling på vinterväglag i Rally-sm körs i Ludvika i helgen. Med i starten är Järnboåsföraren Pontus Lönnström och co-driver Richard Svensson som blev svenska juniormästare 2018.

Den här gången startar de i en ny bil, en Ford Fiesta R2T och kommer att tävla i en för dem ny klass, Otrimmat.

Anpassad för tävling

Forden är fabriksbyggd för rally, där alla komponenter är anpassade för tävling. Skillnaden mot förra årets Volvo är nu framhjulsdrift jämfört med Volvons bakhjulsdrift samt cirka 100 färre hästkrafter. 

– Det ska bli väldigt spännande att komma igång med tävlandet på lördag, säger Pontus Lönnström i ett pressmeddelande. Bilen har känts väldigt lättkörd på de tester vi kört, men tävling är ändå tävling. Klassen Otrimmat blir ett riktigt getingbo med väldigt många vassa konkurrenter, så vi får se hur vi står oss i konkurrensen.

Pontus kommer även att starta i Svenska rallyt senare i år vilket blir hans VM-debut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.