Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar polisens presstalesperson om övervakningsfilmen och hur polisutredningen kring olyckan går. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Tågolyckan i Örebro fångades på övervakningsfilm

Uppdaterad
Publicerad

Händelseförloppet från olyckan på södra station i Örebro fångades på film. De förolyckade har anlänt med tåg söderifrån och gick därefter över spåret på anvisad plats, skriver polisen på sin hemsida.

Påkörningen skedde vid 22.41 onsdagen den 28 februari och SOS larmades en minut senare. Tåget var på väg söderut mot Hallsberg.

Övervakningsfilmen bekräftar att ljud- och ljussignaler fungerade och att de tre unga personerna som omkom inte genade över spåret.

Flera döda i tågolycka i Örebro

Hastighetsbegränsningen på platsen är 80 kilometer i timmen och enligt polisen har tåget hållit den rådande begränsningen.

Polisen har hållit förhör med lokföraren om olyckan. Ingen person är i nuläget misstänkt för brott.

Statens haverikommission kan komma att göra en egen utredning avseende förhållanden på olycksplatsen.

Rättelse: I en tidigare version stod det att hastighetsbegränsningen förbi Södra station i Örebro är 70 km/h. Detta enligt felaktiga uppgifter från Trafikverket. Artikeln har korrigerats till 80 km/h, som är det korrekta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag ringde extra till min dotter och sa att nu ser du dig för.” Camilla Ström hörde när tåget tutade. Foto: Vlada Cakic/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera döda i tågolycka i Örebro

Mer i ämnet