Tågsträckan Örebro-Ludvika finns bland landets tolv vackraste. Foto: Jochen Römling/pressbild

Tågsträckor i länet bland landets vackraste

Uppdaterad
Publicerad

Är omgivningen viktig när du susar fram med tåg genom landet? Då finns det tolv sträckor du inte bör missa. Efter en SJ- omröstning har nu Sveriges vackraste tågsträckor utsetts – varav två finns i Örebro län.

SJ har haft en omröstning för att utse vilka tågsträckor som är de vackraste i landet. Runt 800 lokförare och 1000 tågvärdar arbetar på SJ och många av dem har sina favoritsträckor. Därför lät SJ personal och resenärer nominera de 12 vackraste i landet.

– Det är jätteroligt att det var så stort intresse. Det var lyriska beskrivningar på de nominerade bidragen, säger Karin Starkman Ahlstedt, som är kommunikationsstrateg på SJ.

Tävlingen startade i januari och pågick fram till slutet av april. Nu har de vackraste sträckorna röstats fram på SJ:s hemsida. Vinnaren blev Lidköping-Mariestad över Kinnekulle. Bland sträckorna i Örebro län hamnade Laxå-Karlstad och Ludvika-Örebro på plats elva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.