Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lovisa Nordenskjöld berättar hur hennes träning påverkas av att ha en hall som inte är anpassad för gymnastik. Foto: Mikko Lindskog

Talangerna i Örebro gymnastikförening: ”Känner oss bortprioriterade”

Publicerad

De är unga, lovande och aktuella för svenska juniorlandslaget i gymnastik. Men hemma i Örebro har klubben ingen egen hall att träna i. Här säger politikerna nej till ett sådant förslag.

– Tråkigt att vi inte har samma förutsättningar att utvecklas i sporten, säger 17-åriga gymnastiklöftet Lovisa Nordenskjöld.

Jens Graner, 15 år, och Lovisa Nordenskjöld, 17 år, är båda aktuella för juniorlandslaget. Lovisa är dessutom med i bruttotruppen till junior-EM i Azerbajdzjan till hösten.

Men båda är frustrerade över deras träningssituation. För att inte skada sig mot hårda väggar och madrasser, måste de hålla igen när de tränar.

– Det känns tråkigt. Jag känner att det är orättvist, vi känner oss bortprioriterade. Det känns inte som de vill satsa på oss, säger Lovisa Nordenskjöld.

Tvingas åka till andra städer

I andra städer har klubbarna egna hallar att träna i. Men i Örebro säger politikerna nej till ett sådant förslag.

Det gör att gymnasterna får åka buss till Västerås, Stockholm, Lund eller Trollhättan några gånger per termin för att kunna träna fullt ut.

– Vi alla är vänner för det är en så liten sport, men det är trist för de är oftast mycket bättre. Men det är väldigt surt att veta att de har bättre förutsättningar än vi har, säger Jens Graner.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Andreas Getzman berättar varför hallen inte fungerar för gymnasterna. Foto: Mikko Lindskog

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.