Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Larsson har samlat på motorsågar sedan 60-talet – i klippet berättar han om sin fascination för motordrivna sågar. Foto: Jonas Fiskaare /SVT

Thomas har fler än 350 motorsågar – nu bygger han ett eget museum

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Larsson från Filipshyttan har samlat på motorsågar i 57 år och under årens lopp har han hunnit samlat på sig fler än 350 stycken, från alla möjliga tillverkare och årsmodeller. Problemet är bara vad han ska göra med sin samling.

 Men nu tycks han ha hittat en lösning.

– Tanken är att öppna mitt eget museum så att det blir någon ordning. För som det är nu är det varken kul att titta på eller visa upp, säger han.

I närmare två decennier hade Thomas Larsson en utställning med sin egen motorssamling på Garphyttans industrimuseum.

Blev tvungen att ta hem samlingen

Men i samband med att museet gjorde förändringar i organisationen för fyra år sedan, fick han beskedet att han var tvungen att ta hem sin samling igen.

– Plötsligt fick man inte ha kvar några privata grejer utan det skulle bara bort, berättar Thomas.

När det egna museet står klart vill han inte säga än, men förhoppningen är att kunna ta emot de första besökarna inom ett år.

I klippet berättar Thomas mer om sitt intresse för motorsågar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.