Efter tillslaget greps två personer misstänkta för grova ekobrott. Foto: TT

Tillslag mot illegal trafikskola i Örebro – två personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Personerna bakom trafikskolan misstänks för skattebrott, grovt bokföringsbrott och grov näringspenningtvätt.

Polisen, Ekobrottsmyndigheten och Skatteverket har i dagarna genomfört tillslag mot tre adresser i och utanför Örebro. Två personer anhölls i samband med tillslagen, misstänkta för skattebrott, grovt bokföringsbrott och grov näringspenningtvätt.

De misstänkta personerna har på olika sätt haft kopplingar till en illegal trafikskola och enligt åklagaren har intäkterna från verksamheten inte redovisats korrekt.

Den huvudmisstänkta sitter fortfarande anhållen, medan den andra personen är släppt på fri fot, trots att brottsmisstankarna kvarstår.

Drivit illegal trafikskola i flera år

Flera datorer, telefoner och bokföring beslagtogs vid tillslaget. Detta ska nu analyseras för att kunna säkra bevisning.

Enligt åklagaren har trafikskolan drivits illegalt i flera år, trots att Transportstyrelsen meddelat att de måste sluta eftersom de saknar tillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.