Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Breström, Alicia Skagerström och Ellinor Mainwaring är tre restaurangstudenter som ändrat sina matvanor på grund av den rådande lågkonjukturen. Foto: Fanny Hult/SVT

Tipsen från Grythyttans restaurangstudenter när matpriserna stiger

Uppdaterad
Publicerad

Med inflation och skenande matpriser så blir det tufft för många studenter. Några av dem är Viktor Breström, Alicia Skagerström och Ellinor Mainwaring vid restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Här delar de med sig av sina bästa spartips.

De går sista terminen och har alla tre behövt ändra sina matvanor i takt med de ökande matpriserna. Något allt fler studenter behövt göra, enligt studentkårens ordförande.

Samtliga är överens om att situationen blir allt tuffare och att man behöver laga maten från grunden alltmer. Men också att man behöver tänka på hur mycket näring varje enskild råvara innehåller.

– Potatis har bra näring, men slopa snabbnudlarna och energidrycken, säger Ellinor Mainwaring.

Hör studenterna bästa mattips i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.