Tova har bakat massa bullar som hon skall sälja för att hjälpa hemlösa. Foto: Privat /Bertil Ericson, TT

Tove bakar bullar för att samla in pengar till hemlösa

Uppdaterad
Publicerad

Tove går i förskoleklass och på söndag säljer hon bullar och varm choklad för att samla ihop pengar till hemlösa i Örebro. Och allt har hon bakat själv.

Det doftar nygräddade bullar hemma hos Tove. Och hon själv står på en pall och snurrar ihop ett kanelknyte.

6-åriga Tove Söderling har nämligen bestämt sig för att samla in pengar till hemlösa i Örebro. Hon kommer att sälja bullar och varm choklad hemma i trädgården och varenda krona som hon får in ska gå till Örebro Stadsmissions härbärge Vinternatt.

Melodifestivalen inspirerade

Idén kom när de tittade på Melodifestivalen hemma.

– En på Melodifestivalen samlade in pengar för de som var sjuka. Och då vill jag samla in pengar till de som inte har något hem. För att de ska få hem, säger Tove.

Tove har bakat varenda dag under veckan och frysen börjar bli full. Det är över 100 bullar som är nu klara för försäljningen.

– Hon har en superkraft att hon är väldigt envis och bestämd. Det har hon varit ända sedan hon föddes. Nu har hon varit envis med att jag ska göra så lite som möjligt med de här bullarna, säger mamma Hanna.

Grundpris – fritt att höja

Familjen hoppas att det är många som kommer nu på söndag och stöttar Tove i hennes insamling. Bullarna kommer säljas för 10 kr tillsammans med en kopp varm choklad, men det är fritt fram att skänka så mycket man vill.

Hur mycket pengar vill du tjäna ihop?

– Tusen kronor.

Är det mycket eller lite?

– Mycket, säger Tove Söderling.

Mer information om Toves försäljning hittar du på Örebro stadsmissions facebooksida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.