Medlemsskap i Svenska kyrkan och en hinderprövning är allt som behövs. Foto: Hasse Holmberg/TT

Traditionen fortsätter – Adolfsbergs kyrka viger spontana

Uppdaterad
Publicerad

Har ni funderat på att gifta er, men vill skippa allt ståhej? Då kanske drop in-vigsel är något för er.

Svenska kyrkan i Adolfsberg håller för fjärde gången drop in vigslar i närhet till Alla hjärtans dag. I dag vigs par som vill göra slag i saken, utan all planering runt om. Och redan i förväg är det flera par som visat intresse.

– Jag har pratat med kanske fyra par inför idag, men man vet ju aldrig. Jag skulle tro att tre par säkert kommer, om det inte hänt någonting den senaste veckan, säger Inger Olsson på Adolfsbergs församling.

Enligt henne är just drop in-vigslarna väldigt populära.

– Man kanske har varit sambo i 20 år och tänker att det är dags. Alla vill ju inte ha stora bröllop.

En rolig dag att jobba

Första gången hölls vigslarna på Alla hjärtans dag och nu försöker man hålla det den här helgen. Mellan klockan 11 och 15 välkomnas paren och på plats finns präst, musiker, vittnen, bubbel och såklart bröllopstårta.

– Det roligt att det är i Adolfsbergs kyrka, för den är inte så populär för viglsar annars. Det är jätteroligt att jobba den här dagen och det är så många glada människor. Så jag hoppas det kommer lite folk, säger Inger Olsson.

Enligt kyrkan är det enda som behövs en giltig hindersprövning från Skatteverket och att minst en i paret är medlem i Svenska kyrkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.