Två allvarligt skadade efter trafikolycka på E18 i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Vid 17.30-tiden inträffade en trafikolycka på E18 i Karlskoga. Två fordon med fem personer var inblandade. En person var fastklämd efter olyckan och fördes till sjukhus i ambulanshelikopter.

Larmet om olyckan inkom 17.28. Den inträffade på E18 i riktning mot Oslo på Örebrovägen/Österleden i Karlskoga.

– Polis och räddningstjänst var snabbt på plats. Det var totalstopp i västlig riktning. Två fordon var inblandade. I den ena bilen färdades fyra personer, tre män och en kvinna. I den andra bilen färdades en man som blev fasklämd, säger Stefan Wickberg, presskommunikatör vid polisen region Bergslagen.

Olyckan inträffade i korsningen E18/Örebrovägen och Österleden i Karlskoga. Foto: SVT

Samtliga till sjukhus

Mannen fördes till sjukhus i ambulanshelikopter och övriga fyra personer fördes med ambulans till universitetssjukhuset i Örebro.

Två allvarligt skadade

Sjukhuset meddelade via en kommuniké vid 20-tiden att två personer är allvarligt skadade, men inte livshotande. Tre personers tillstånd skall efter omständigheterna vara gott.

Orsaken till olyckan är oklar.

Vägen var åter öppen för trafik vid 19-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.