• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Trafikolycka iscensattes i centrala Örebro

Publicerad

På onsdagskvällen fick ungdomar från MBU-utbildningen (människan bakom uniformen) samarbeta med polis och räddningstjänst vid en iscensatt olycka på Stortorget i Örebro.

En del av Stortorget hade spärrats av i samband med övningen där poliser, räddningstjänst och ambulanssjukvårdare, tillsammans med ungdomar från MBU (människan bakom uniformen) visade upp hur man arbetar och samarbetar under en trafikolycka.

– Det handlar om att ungdomar som bor i ytterområden i Örebro ska lära känna och träffa människan bakom uniformen, säger Hassan Murtada, som själv gått MBU och som idag fungerar som ambassadör.

Ungdomarna hade som uppdrag att på onsdagskvällen hjälpa till vid trafikolyckan, tillsammans med personal från polis, räddningstjänst och ambulans.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer