Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Trafikverkets samhällsplanerare Anneli Weiner berätta varför det ändå kan dröja innan Rejmesrondellen görs om, trots att de identifierat problematiken där. Foto: SVT

Trafikverket vill bygga om trafikplats Norrplan och Rejmesrondellen

Publicerad

Många har klagat, många har velat ha en förändring. Nu sällar sig Trafikverket till den skara som vill att trafikplats Norrplan i Örebro och den så kallade Rejmesrondellen ska förändras.

– Ska man bygga om måste man se till att det blir den bästa permanenta lösningen, säger Anneli Weiner på Trafikverket.

Under SVT Örebros trafikvecka kom flera synpunkter och klagomål in på Rejmesrondellen i Örebro och trafiksituationen kring den. Mycket trafik, köbildning kring rondellen och att själva cirkulationsplatsen upplevdes som farlig var några av dem.

Trafikverket håller med. För några veckor sedan blev man också klar med en utredning kring Trafikplats Norrplan, där Rejmesrondellen ingår.

– Vi vill absolut åtgärda den, men det kommer ta ett tag innan vi har fastställt hur, säger Trafikverkets samhällsplanerare Anneli Weiner om Rejmesrondellen.

T-korsningen största problemet

Enligt utredningen är det dock inte cirkulationsplatsen i sig som är det största problemet vid trafikplatsen, utan t-korsningen strax söder om cirkulationsplatsen.

– Den platsen anser vi vara en av de viktigaste platserna längs hela genomfarten att åtgärda för att motverka framtida kapacitetsbrister. Där kan vi se att det redan idag bildas köer och fördröjningar, säger Weiner, och lägger till att man även föreslagit ett extra körfält vid Aspholmen/Birsta längs E20 för öka kapaciteten.

När det hela ligger i tiden är svårt att säga, menar Anneli Weiner:

– Det vi har tagit fram nu är förslag, sen får man se vilka förslag som väljs och vilka vi har råd med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olycksdrabbade vägar i Örebro län

Mer i ämnet