Transcom i Örebro: ”Vi har svårt att hitta personal”

Uppdaterad
Publicerad

Den enes död – den andres bröd. I Karlskoga finns inte längre plats för de 300 som arbetar på Transcom. I Örebro tar verksamhetschefen emot med öppna armar, här är det svårt att hitta personal.

Johan Brorsson är verksamhetschef på Transcom i Örebro och börjar känna av svårigheter att rekrytera ny personal. Den genomsnittlige medarbetaren på företaget som sysslar med försäljning och support via telefon är en nyutexaminerad gymnasieelev men även i den gruppen minskar antalet arbetslösa nu.

Så samtidigt som han beklagar att företaget lägger ner verksamheten i Karlskoga så innebär varje anställd som väljer att flytta till Örebro ett välkommet tillskott.

Transcom lägger ner i Karlskoga

Vi behöver bli det dubbla

– Idag arbetar 200 personer i Örebro. Vi räknar med att behöva bli det dubbla men om alla 300 från Karlskoga nappar på erbjudandet om att följa med så löser vi det.

Redan nu arbetar man med att få fram mer plats åt de minst 200 som man räknar med ska komma.

– Vi har också kontaktat Länstrafiken för att få till några fler stopp för de som väljer att pendla med buss. Vi kommer också att arbeta med schemaläggning så att man kan gå ihop och samåka om man hellre tar bilen.

Utbildning krävs

Flytten sker pö om pö med några anställda i taget.

– Först får personalen erbjudande om att flytta med. Tackar man ja till det blir det tre veckors utbildning innan man börjar jobba.

Kontoret i Karlskoga kommer att stängas vid årsskiftet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Transcom lägger ner i Karlskoga

Mer i ämnet