Transcoms landschef Henrik Olsson.

Transcoms vd: ”Alla 300 erbjuds jobb i Örebro istället”

Uppdaterad
Publicerad

– Visst är det tråkigt att vi måste lägga ned verksamheten i Karlskoga. Men det känns ändå positivt att vi kan erbjuda alla jobb i Örebro istället, säger Henrik Olsson, vd för Transcom Norden.

Orsaken till nedläggningen i Karlskoga är enligt Henrik Olsson att Transcom förlorat en stor upphandling med Telenor, som man samarbetat med i över tio års tid. 

– Vi har hanterat deras kundtjänst för Bredbandsbolaget, och efter att Telenor nu valt att avsluta samarbetet med oss och i stället gå vidare med en annan leverantör behöver vi konsolidera verksamheten, säger Henrik Olsson.

Transcom lägger ner i Karlskoga

– Vi måste helt enkelt minska våra fasta kostnader. Därför lägger vi ned verksamheten i Karlskoga.

Behöver utöka i Örebro

300 anställda i Karlskoga kommer nu att erbjudas jobb i Örebro istället, där Transcom redan har cirka 200 anställda.

– Vi har ett behov av fler anställda i Örebro eftersom vi har en annan kund som vi nu utökar samarbetet med. Man kan säga att vi behöver utöka vår arbetskraft för deras räkning, säger Henrik Olsson.

Beskedet mottogs ”samlat”

Personalen i Karlskoga fick beskedet förra veckan och verksamheten på orten kommer, enligt Henrik Olsson, att läggas ned löpande under året.

– Jag kan naturligtvis inte uttala mig om andras reaktioner generellt, men min uppfattning är att beskedet mottogs samlat. Personalen är väl insatt i situationen. Vi har ett bra samarbete med facket, Arbetsförmedlingen och Trygghetsrådet, och erbjudandet om nya arbetsmöjligheter mottogs vad jag kan bedöma positivt.

Hoppas många antar erbjudandet

Han konstaterar att företaget tillsammans med övriga parter nu diskuterar vad man kan göra för att underlätta för dem som väljer att anta erbjudandet om nytt jobb i Örebro.

– Vi har redan anställda som pendlar åt båda hållen mellan Örebro och Karlskoga, och har nu ett antal åtgärder i beredskap för att underlätta pendling för dem som väljer att byta arbetsort. Vi räknar inte med att alla kommer att tacka ja, men hoppas att så många som möjligt gör det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Transcom lägger ner i Karlskoga

Mer i ämnet