Tre män sitter anhållna efter rånet i söndags morse. Foto: Monika Bruhn/SVT

Tre anhållna efter Vivallarånet

Uppdaterad
Publicerad

Efter rånet i Vivalla på söndagsmorgonen kunde tre män anhållas under eftermiddagen igår. Två av dem misstänks för rånet och en för medhjälp.

Det var under söndagsmorgonen som två män rånade en matvarubutik i Vivalla i Örebro. Personalen hotades med vapen och avtvingades en okänd summa pengar.

Greps under dagen

Efter några timmar kunde polisen konstatera att de gripit två män, födda 1991 och 2001, misstänkta för rånet.

LÄS MER: Väpnat rån mot matvarubutik

– Vi hade mycket resurser ute både i bil, med cykelpatrull och med hundar vilket gjorde att vi efter några timmar fick upp ett spår, berättade Dan Sööder, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

– Det dök upp två individer som sprang in i skogen och det slutade med att vi grep de här personerna i Lundbytrakten. 

Tre anhållna

Senare under eftermiddagen lämnades ärendet över till Åklagarmyndigheten och båda männen anhölls på sannolika skäl misstänkta för grovt rån. Även en tredje man, född 1993, anhölls. Den tredje mannen är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för medhjälp till grovt rån.

LÄS MER: Två gripna misstänkta för Vivallarånet

– Alla sitter frihetsberövade eftersom det finns risk att de påverkar utredningen om de släpps. Nu ska jag gå igenom utredningen och granska bevisläget och senast på onsdag ska jag ta beslut om de ska begäras häktade, säger åklagare Louise Helleday.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.