Två gärningsmän sprang från platsen efter att under vapenhot tvingat till sig en okänd summa pengar. Foto: Monika Bruhn /SVT

Väpnat rån mot matvarubutik

Uppdaterad
Publicerad

En matvarubutik i Vivalla i Örebro rånades på söndagsmorgonen. Under vapenhot avtvingades personalen i butiken på en okänd summa pengar.

Det var klockan 08.01 på söndagsmorgonen som larmet kom. Matvarubutiken Willys hemma i Vivalla centrum utsattes för ett rån.

Två gärningsmän rånade matvarubutiken Willys hemma i Vivalla på söndagsmorgonen. Foto: SVT Design

– Det är två gärningsmän som under vapenhot har tvingat till sig en okänd summa pengar och sedan lämnat platsen, säger Dan Sööder, vakthavande befäl hos polisen i Örebro.

Butiken hade ännu inte öppnat när gärningsmännen slog till.

– De beredde sig tillträde till butiken som ännu inte hade öppnat. Där inifrån har man sedan tillgripit kontanter, säger Andreas Petterson, yttre befäl.

Flydde springande från platsen

De två rånarna har sedan flytt springande från platsen. Polisen vill just nu inte uppge vilken typ av vapen som användes vid rånet och går heller inte ut med vilken klädsel de haft på sig vid tillfället.

– De kastar sannolikt sina kläder under flykten, men om det är personer som har sett några som sprungit, eller betett sig underligt så ber vi dem kontakta 11414, säger Dan Sööder.

Hundpatrull har ringts in

Det finns inga uppgifter om någon skadats fysiskt i samband med rånet. Polisen har patruller ute som söker efter gärningsmännen och butikspersonalen hörs.

– Vi håller på med utredningsåtgärder just nu. Vi jobbar med vittnesför, förhör av inblandade och genomför teknisk undersökning på plats, plus att man kollar av videoövervakningsbilder, säger Andreas Pettersson.

Andreas Pettersson, yttre befäl vid polisen i Örebro. Foto: Monika Bruhn /SVT

Har någon skadats?

– Nej, det finns inga uppgifter om att någon har skadats i det här.

Flera patruller arbetar i området med insamling av teknisk bevisning och spaning. Bland annat har en hundpatrull kallats till platsen.

– Vi kommer fortsätta med vittnesförhör under dagen och samla så mycket information vi kan om ärendet.

Har ni någon aning om vilka det kan vara?

– Just nu är det inget vi låser oss vid, vilka det skulle kunna tänkas vara, utan vi jobbar vitt och brett, säger Andreas Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.