Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör klubbprofilen, Annsofie Erlingmark, berätta om känslorna inför finalen i SM-slutspelet. Foto: Erik Karlsson/SVT

Tre år efter konkurshotet – nu drömmer Örebro Volley om guld igen

Publicerad

För tre år sedan riskerade klubben konkurs. Under lördagen inleder Örebro Volley finalserien mot Engelholm i SM-slutspelet.

– Det här har hela tiden varit vårt mål att komma tillbaka, säger klubbprofilen Annsofie Erlingmark.

I januari 2021 meddelade Örebro Volley att klubbens existens var hotad. Men med hjälp av sponsorer och människor från närområdet lyckades klubben överleva.

– Vi försökte förändra perspektivet på klubbens anseende och berättigande i Örebro. Vi behövde lyfta den frågan på grund av att vi satt trångt till ekonomiskt, Ann-Sofie Erlingmark.

Ansträngd ekonomi – men utan krisstämpel

Men än i dag är de ekonomiska utmaningarna stora.

– Ekonomin är fortfarande ansträngd och vi börjar varje säsong på noll. Samtidigt ser vi ljust på framtiden och har starkt tilltro på att vi kommer klara det.

Och det här gör att man hela tiden är på tårna.

– 90 procent av vår ekonomi handlar om samarbete med sponsorer, näringsliv och kommun. Vi behöver fortsätta visa att vi finns och vad vi gör. Vi har försökt att behålla de extra blickarna från sponsorer som vi fick under tiden vi behövde hjälp. Vi måste fortsätta och kan inte vila, arbetet pågår konstant, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.