Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se SVT:s reporter från platsen där en villa brann helt ned till grunden, utanför Kilsmo i Örebro kommun, natten mot söndag. Foto: SVT

Tre befaras döda i villabrand i Kilsmo utanför Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer befaras ha omkommit i en brand i en villa utanför Kilsmo i Örebro kommun. Enligt polisen handlar det om en förälder och två barn.

Fyra personer lyckades ta sig ut ur huset.

Larmet kom in strax efter midnatt. När polisen kom till platsen informerade räddningstjänsten patrullerna om att fastigheten var övertänd och att branden inte kommer att kunna släckas.

– Det är en familj som bor i fastigheten, säger Olle Lund, vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen.

På platsen fanns fyra personer som tagit sig ut ur huset och de berättade för polis och räddningstjänst att tre personer var kvar därinne.

Polisen om branden i Kilsmo: ”Två väldigt unga barn”

Polisen uppgav tidigt på söndagsmorgonen att de tre som befaras vara döda är en förälder och två barn.

– Det är en man i 35-årsåldern och två väldigt unga barn, de har inte nått tonåren än, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Anhöriga är underrättade om det som skett.

Polisen räknar med att det ”kan dröja flera dygn” innan man kan ta sig in i den helt utbrända byggnaden och söka efter eventuella kvarlevor.

Utreds som mordbrand – inget tyder på något brott

De fyra som lyckades ta sig ut ur det brinnande huset har fått sjukvård, men ska inte ha ådragit sig några allvarliga fysiska skador.

Inget tyder enligt honom på att något brott har begåtts men av utredningsskäl rubriceras händelsen som misstänkt mordbrand.

Räddningstjänst är på plats med två resurser och förväntas avsluta insatsen under förmiddagen.

– Vi är där för att kontrollera att branden inte går vidare. Vi släppte huset rätt tidigt i förloppet, eftersom vi tidigt insåg att vi inte kunde rädda det, utan har låtit det brinna ner, säger teamledaren Johan Gustavsson på SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.