Tre lekplatser för hundar kommer färdigställas meddelar Örebro kommun. Foto: TT

Tre nya lekplatser för hundar i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun har varit den enda av landets tio största kommuner som inte har en inhägnad yta där hundar kan springa fritt. Men nu har kommunen beslutat om att bygga tre hundlekplatser.

Det är tre hundlekplatser som kommer att färdigställas. Två hundrastgårdar i Brickebacken och Lundby görs om till lekplatser och en helt ny byggs i Åbyparken. Den i Lundy beräknas vara klar redan i juni och de andra två påbörjas efter sommaren. 

– Hundlekplatser har länge efterfrågats av hundägarna och jag är glad över att vi äntligen kan erbjuda örebroarna flera självklara platser för hundlek. Jag är övertygad om att hundlekplatserna kommer vara välbesökta och skapa möten mellan människor som kanske inte möts annars, säger Jonas Håård (S) ordförande i Fritidsnämnden, i ett pressmeddelande från Örebro kommun.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat om att allt fler kommuner i landet satsar på hundlekplatser och rastgårdar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.