Foto: TT

Jägarna väntar på nysnö för fortsatt jakt

Uppdaterad
Publicerad

Vid söndagens vargjakt utanför Kopparberg kunde jägarna konstatera att tre vargar lämnat Kindlareviret . Troligen blir det ingen fortsatt jakt på måndagen.

Närmare 40 jägare gjorde i går gemensam sak för att försöka fälla de två vargar som man har tillstånd för. Men man kunde genom spåren i stället se att tre vargar lämnat området.

– Vi såg också spår av fem vargar utanför reviret. Det handlar troligen om ungvargar, eftersom de inte markerat revir, säger Göran Gunnarsson, presstalesperson för Svenska Jägareförbundet i Örebro län.

Flera revir nära varandra

Han är inte förvånad över att de sett spår efter så pass många djur, eftersom flera revir ligger nära varandra i området, och att det har skett en föryngring av vargstammen i området.

– Vi såg även blod i något av vargspåren, så vi misstänker att de försökt fälla en älgkalv. Om de lyckades vet vi inte, för vi följde inte efter utanför reviret, säger Göran Gunnarsson.

Lättare att spåra

Jägare har varit ute och spårat under måndagsmorgonen, men inte sett några spår, så troligen blir det ingen vargjakt under måndagen.

I morgon tisdag väntas ett kraftigt snöfall in över länet, något som Gunnarsson välkomnar. För blir det nysnö blir det lättare att spåra vargarna.

I Kindlareviret får två vargar fällas, far och dotter, för att undvika inavel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.