Örebro hockeys anfallare Robin Kovács blev sjuk i förra veckan men har varit med och tränat med laget sedan i måndags och är nu redo för premiären mot HV71. – Man blir ju fundersam, men jag är ganska säker på att jag inte hade corona, säger han. Foto: Marcus Titus/SVT

Efter sjukdomar och inställda matcher – Örebro hockey redo för SHL-premiär

Uppdaterad
Publicerad

I morgon, torsdag, är det SHL-premiär för Örebro hockey som tar emot HV71 hemma på Behrn arena. Försäsongen som i år varit rekordlång för SHL-klubbarna har varit smidig för Örebrolaget som trots allt påverkades något de senaste veckorna av sjukdomar och inställda träningsmatcher.

Bara veckan innan SHL-premiären meddelades att två a-lagsspelare, Gustav Backström och Robin Kovács, blivit sjuka. Det kunde dock snabbt konstateras att det inte inte ska ha handlat om coronaviruset.

– Så sjuk var jag inte. Jag känner ändå mig ändå ganska pigg och kry och nästan till hundra, säger forwarden Robin Kovács som varit med och tränat med laget sedan i måndags.

Coronaviruset i Örebro län

”En utmaning för oss alla”

Precis som för andra elitklubbar i länet har det varit en stor omställning både sportsligt och ekonomiskt att förhålla sig till Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer under coronapandemin.

– Det är och kommer vara en utmaning för oss alla och det har vi varit inställda på hela tiden. Men nu känns det jäkligt skönt att få dra igång med seriepremiären, det har vi sett fram emot länge, säger Niklas Johansson, sportchef Örebro hockey.

Niklas Johansson, sportchef Örebro hockey, menar att de har klarat sig förhållandevis bra från sjukdomar under coronapandemin. Foto: Marcus Titus/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet