Foto: TT

Trots succén – framtiden osäker

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen vann Rickard Nilsson titeln årets tränare i damallsvenskan. Trots det är framtiden oviss.

– Det känns väldigt bra, dels med utmärkelserna och dels med lagets resultat. Vi hade ingen annan målbild än att bli bättre än förra året och vi har ju ett bra lag. Efter sommaren hade vi en tydlig bild av att vi skulle ta oss till Champions League.

Inte förlängt kontrakt

Under måndagen hölls Fotbollsgalan och Rickard Nilsson, tränare Kif Örebro tog hem priset för årets tränare i damallsvenskan. Men trots priset som årets tränare på Fotbollsgalan så tvekar han om en fortsättning.

Damallsvenskan 2014

Rickard Nilsson har inte förlängt kontraktet och säger till Tvärsnytt att det har varit hektiskt och att han behöver få några dagars lugn och ro innan han bestämmer sig.

Målsättningen: SM-guld

– Drömmålsättningen är att ta SM-guld men det kortsiktiga målet är att bestämma mig om jag ska fortsätta. Ska jag fortsätta, ska jag göra ett ännu bättre jobb.

Datum för när Rickard Nilsson senast ska ge besked till Kif Örebro är inte bestämt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet