Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lars-Inge Segerholm, marknadschef Örebro Truckstop Foto: SVT

Truckstop blir knutpunkt för Midnattssolsrallyt

Uppdaterad
Publicerad

I juli kommer Midnattssolsrallyt till Örebro och den stora knutpunkten under tävlingen blir Truckstop. Där kommer både serviceplats, start och mål att finnas.

I höstas blev det klart att Örebro blir centralort för årets upplaga av Midnattssolsrallyt. Rallyt körs i Örebro län som en hyllning till örebroaren och rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist.

Nu meddelar även KAK, Kungliga automobil klubben, att Truckstop i Örebro kommer att fungera som serviceplats under eventet. Det kommer även vara platsen för start och målgång.

– Frågan gick till Örebrokompaniet och de frågade mig om jag kunde tänka mig att ha rallycentrat här. Självklart sa jag, det här är ju jätteroligt för hela regionen att ha det här historiska rallyt, säger Lars-Inge Segerholm, marknadschef på Örebro Truckstop.

”Här finns allt”

Platsen är bra utifrån storlekssynpunkt. Det behövs 25 000 kvadratmeter asfaltsyta för rallydepåerna och Örebro Truckstop tillhandahåller 55 000.

– Här finns allt. Vi får rum med utställningar, en liten camping och sen finns servicen omkring – vi har allt här uppe. Det gör oss nog lite unika.

Hur stort är intresset för rallyt?

– Enormt stort. Man pratar om att det kommer team från hela världen. Det är så omtyckt och omtalat, säger Lars-Inge Segerholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer