Foto: Peter Comstedt/SVT

Två blev en – nya gymnastikföreningen firade med uppvisning

Uppdaterad
Publicerad

Örebros två stora gymnastikföreningar, AGF och ÖGF, har gått samman och bildat en stor förening – GFÖ. Med 2 400 medlemmar är den nya föreningen Örebros största barn- och ungdomsförening.

Sammanslagningen firades med ett ”releaseparty” på Marieberg galleria. Ungdomarna i den nya föreningen hade uppvisning inne i gallerian, och många kom för att titta.

– Vi gör den här sammanslagningen för gymnasternas skull, vi tror att vi kan bibehålla en bra gymnastik för alla nivåer lättare nu när vi är större, säger Marcus Lagerberg, verksamhetsansvarig Gymnastikföreningen Örebro (GFÖ).

Foto: Peter Comstedt/SVT

För alla åldrar

Efter sammanslagningen har den nya föreningen run 2 400 medlemmar, men det finns plats för fler, försäkrar Marcus Lagerberg.

– Det finns plats för nya, speciellt nu när vi är stora. Vi drar igång vecka fyra, och alla åldrar från tre år och upp är välkomna. Vår äldsta medlem är 80 plus, tror jag.

Foto: Peter Comstedt/SVT
Foto: Peter Comstedt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.