Polisen genomför utredningsarbete i närheten av vattentornet i Askersund, efter att två män gripits misstänkta för mordförsök under tisdagen Foto: Närkenews

Två anhållna för mordförsök i Askersund

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps under tisdagen, misstänkta för mordförsök i centrala Askersund. Detta efter att flera personer ringt in och larmat om ett pågående bråk. Polisen skriver på sin hemsida att man i samband med händelsen tagit ett antal vapen i beslag.

Händelsen inträffade i Askersund sent på tisdagseftermiddagen, och de första larmen inkom till polisen strax före klockan halv sju. Ett pågående bråk med flera personer inblandade, var de uppgifter som polisen fick in i ett tidigt skede.

Polisen larmades till Klockaregatan, nära Pingstkyrkans lokaler på Storgatan i Askersund, och tre personer ska ha varit inblandade i bråket.

– Det är en målsägande person här, som är i 40-årsåldern, och han har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget är allvarligt men stabilt, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Mannen vårdas nu på USÖ. Polisen vill inte säga något om vilken typ av skador han ådragit sig.

”Letar efter fler vapen”

De två personerna som greps i samband med bråket anhölls senare under tisdagen misstänkta för mordförsök och grovt olaga hot. Lars Hedelin bekräftar för SVT Nyheter Örebro att man tagit ett antal vapen i beslag, men vill inte i nuläget specificera vilken typ av vapen det rör sig om.

– Jag kan säga att vi letar efter fler vapen också, säger Hedelin.

I övrigt är polisen förtegen kring upprinnelsen till händelsen, och vill inte lämna några detaljer kring de två brottsmisstänkta. Ett område på Klockaregatan har spärrats av för teknisk undersökning.

– Vi söker vittnen på alla möjliga sätt. Vi är på plats och försöker få kontakt med folk, säger Lars Hedelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.