Avspärrning i Vivalla efter dödsskjutning natten mot onsdagen. Foto: Jennie Wahlgren / SVT

Två män anhållna – misstänks för mord i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-30-årsåldern har anhållits misstänkta för inblandning in dödsskjutningen i Vivalla i maj 2021, något som na.se var först med att berätta.

– Den ena mannen misstänks för mord och grovt vapenbrott, den andra för medhjälp till mord, säger åklagare Andreas Ekengren till SVT Örebro.

De båda männen har enligt åklagare funnits med tidigt i utredningen men det ska inte röra sig om de två personer som greps och anhölls straxt efter mordet men senare släpptes på fri fot.

Dödsskjutning i Vivalla 2021

– Nej de personerna är avförda från utredningen sedan några veckor tillbaka.

Vuxit fram under utredningen

Under torsdagen kommer förhör att hållas med de två männen. Åklagaren har sedan fram till lunch på fredagen på sig att bestämma sig för att lämna in en häktningsframställan eller inte.

– Det är ingen enskild faktor som har lett fram till anhållandet av de båda männen utan något som vuxit fram under utredningens gång, avslutar Andreas Ekengren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Vivalla 2021

Mer i ämnet