Två män gripna för rån på behandlingshem i Nora

Uppdaterad
Publicerad

Först stal männen bil och medicin i Nora och polis jagade dem i länet. Men männen tog sig vidare – och först efter midnatt kunde de gripas i Göteborg.

Det var strax före klockan 18 på torsdagskvällen som två män, 19 och 34 år, stal medicinen på Nyhyttans behandlingshem i Järnboås utanför Nora. I samband med stölden utsattes personal för visst våld men enligt polisen ska ingen vara allvarligt skadad.

– De har brutit upp ett medicinskåp och i samband med det utsatt personalen för hot och våld. Men exakt hur det har gått till vet vi inte i nuläget, säger Mats Öhman, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Kritik mot Nya Nyhyttan

De två männen stal sen en buss som tillhör behandlingshemmet och försvann.

Senare på kvällen fick polisen i Göteborg tips om att det skett en smitning från en mack söder om stan.

– Vid Järntorget såg polis den misstänkta bilen. Vi följde efter den och kort därpå blev det stopp för bilen, efter att männen kört på en spikmatta, säger Anki Larsson, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland. 

Jakten tog slut i området Majorna sedan polisen lagt ut en spikmatta i höjd med Stena Danmarksterminalen.

Efter att bilen kört över spikmattan krockade den senare med en parkerad bil varpå männen greps när de försökte springa från platsen. Männen greps på plats.

Ärendet är nu överlämnat till åklagare som ska ta beslut om vidare åtgärder.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Nya Nyhyttan

Mer i ämnet