Båda fall har även anmälts till Inspektionen för vård och omsorg Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Två sjuksköterskor i länet polisanmälda

Publicerad

Två sjuksköterskor i länet har polisanmälts och avslutat sina uppdrag inom vården efter händelser som kunnat påverka patientsäkerheten. Båda fall har även anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

En av sjuksköterskorna var anställd inom Lekebergs kommun och är polisanmäld för stöld av läkemedel. Personen ska även ha varit delaktig i flera händelser i övrigt som lett till en anmälan till IVO. Sjuksköterskan bedömdes vara en riskperson och sade själv upp sig från sin tjänst i samband med diskussioner efter uppdagandet av händelserna.

Den andra sjuksköterskan arbetade inom Örebro kommun och även här ansågs personen utgöra en risk inom vården med anledning av flera händelser, bland annat stöld, som upptäckts. I enlighet med Patientsäkerhetslagen har händelserna anmälts till IVO och personen har polisanmälts. Även denna person valde att säga upp sig och avsluta sin anställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.