Bilden till vänster från en av bränderna i somras. Foto: SVT

Två unga män åtalas för brand i Sörbyskogen

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren sattes boende i Sörbyskogen i skräck efter att totalt fyra villabränder inträffat på kort tid. En man i 20-årsåldern kunde anhållas misstänkt för bränderna. Nu är denna man tillsammans med en kompanjon åtalad för en grov mordbrand som skedde i området redan 2019.

Branden som männen misstänks för inträffade i november 2019. En villa tillhörande en familj började brinna och enligt åtalet innebar branden en fara för de boendes liv.

Ett av de främsta bevisen är ett skoavtryck på trappan till villan som brann, skospåren ska enligt åklagaren komma från ett par skor som tillhör mannen i 20-årsåldern. I bevisningen har åklagaren även skoavtryck från en annan person, som ska tillhöra den andra åtalade mannen, som är i tonåren.

Villabränderna i Sörby

Mannen i 20-årsåldern har även köpt en dunk med bensin fyra dagar före branden, en liknande dunk har hittats hemma hos honom och enligt den tekniska undersökningen har spår av samma typ av bensin hittats i brandresterna.

Utredningen pågår fortfarande gällande de fyra bränder som skedde i Sörbyskogen i somras, även i dessa är mannen i 20-årsåldern misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabränderna i Sörby

Mer i ämnet