Tyst after work ska ge avkoppling och nedkoppling

Publicerad

En tyst After work utan klockor, mobiltelefoner eller socialt umgänge. Hur låter det? För första gången ska konceptet snart testas i Örebro.

När du hör ordet After Work dras kanske tankarna till en miljö med hög ljudvolym där du tillsammans med ett gäng kollegor och vänner pustar ut och pratar av dig efter arbetsdagen.

Lugn plats i staden

Det är raka motsatsen till den After work som kommer testas i Örebro i början av november. Och där finns en rad regler- inga klockor eller mobiltelefoner, och helst ska du inte söka ögonkontakt eller prata med någon av de andra besökarna. 

– Syftet är att skapa en lugn plats i staden där det annars är mycket brus och högt tempo och ge människor en möjlighet att koppla ner varva ner, säger PR-konsulten Vilhelm Hanzon.

Koppla av i grupp

Konceptet finns redan i Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu är det alltså Örebros tur. Under de två timmarna som den tysta afterworken varar, kan man komma och gå som man vill.

– Det är viktigt att man visar respekt för varandra och håller sig till grundstenarna i det.

”Obekvämt – men spännande”

Att koppla av i grupp, är det något som örebroarna skulle vilja testa på då? Bland de vi träffade på stadens gator var det blandade meningar.

Magdalena Andersson tycker det låter spännande.

– Alla störningsmoment som försvinner är ju positivit. Det skulle nog kännas lite obekvämt att inte prata alls, men spännande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.